Spring til indhold

Pressemeddelse Lokalråd Branderup

Branderup Lokalråd har på sit seneste møde besluttet at holde en Åben Landsby weekend i maj 2012. Det er et led i projekt ”Branderup – Videre frem mod 2020 – et informations- og uddannelsesprojekt”. Der til har Lokalrådet fået bevilget 283.000 kr. med 50% (141,500 kr) fra Indenrigsministeriets Landdistriktspulje og 50% fra LAG (Landdistrikters Aktions Gruppe), Tønder.

Den ene halvdel af pengene skal anvendes til ansættelse af en koordinator i uddannelsesprojektet, indkøb af computere og andet EDB udstyr, samt annonceringer og markedsundersøgelser. Der søges en projektleder, så hvis der er interesserede blandt læserne, er man velkommen til at kontakte Lokalrådsformand, Margrethe Stenger på tlf.74835318 eller 20234265.

Vi forventer at undervisningslokalet i Aktivcenteret vil blive flittigt anvendt. Arla, Branderup Mejeri har allerede taget det i brug til deres møder via videokonference.

Hele projektet er en del af vores udviklingsplan, der blev godkendt i 2008 og straks sat i gang. Siden har vi arbejdet hårdt på at få tingene gennemført efter tidsplanen. Etableret friskole med naturbørnehave og undervisningshytte, gravet søer, lavet stier, samt byforskønnelse i samarbejde med Tønder Kommune. 

Vores næste plan er at få Branderup By- og Aktivitetspark etableret. Det kræver opkøb af 8 ha jord, og det arbejder vi på nu.  

Den anden halvdel af tilskuddet går til Åben Landsbyprojektet i maj 2012. Her vil vi have forskellige aktiviteter. Aktivcenteret bliver omdrejningspunktet. Vi vil annoncere uden for lokalområdet, bl.a. København, invitere en eller flere familier til et weekend ophold i Branderup. De vil blive guidet rundt for dels at deltage i arrangementet og dels at se vores unikke natur her i Sønderjylland.

Et cykel projekt er lige blevet støttet af Tønder Kommunes Landdistriktsudvalg  til indkøb af cykler, der står på Agerskov kro. Cyklerne er købt og vi laver en pjece med turforslag til Branderup og Bovlund. Rømø Tønder turistbureau hjælper os med kortmateriale.

Branderup Lokalråd indbyder til indvielse af søer, stier og hytter d. 19. august kl 16. Først er det Møllesøen ved Branderup Mølle, der indvies. Her efter kan man gå ad stisystemet til næste indvielse, der finder sted kl. 18 på Fyrvænget. Der bydes på gratis kaffe og kage kl. 16. Grillmad serveres for 30 kr efter indvielsen kl. 18.  

Lokalrådet holder møde med alle foreninger i Branderup en gang om året for at koordinere arrangementer og diskutere aktiviteterne. Det er i år tirsdag d.4.oktober kl. 19.  

Der sker noget i Branderup!

Del på Facebook

Kommende arrangementer

  • Arbejdsdag i Branderup
    • Dato: 21/04/2024
    • Tidspunkt: 09:00 - 14:00