Spring til indhold

Arkiv Set & Sket (før 2018)

2018 ———————— 2018 ———————  2018

Den 12. december 2018 var der glædelig jul eftermiddag i Aktivcenteret. Der blev sunget, serveret gløgg og æbleskiver, kaffe og kløben.  Derefter blev der solgt bankoplader til bankospil. Der deltog 25 personer i julearrangementet.

———————————————-

Onsdag d. 21. nov. 2018.

Igen i år var Johanne og hendes team på dubberne, for at vi – 42 medlemmer af pensionistforeningen – kunne nyde aftenens grønlangkål. Også bestyrelsens øvrige deltagere, plus et par frivillige hjælpere,  bidrog, så vi kunne gøre vores bedste for, at aftenen forløb på bedste vis.

————————————————-


Mie og Jens Erik Thomsen 3. oktober 2018

En eftermiddag i selskab med Mie og Jens Erik Thomsen. Mie fortalte om deres tur til Uganda i Sydafrika, i okt. 2017. En både underholdende og oplysende fortælling, som mange medlemmer var mødt op for at høre om – og med Ernas boller og Johannes æblekage, var eftermiddagen, om man så kan sige, fuldendt.

——————————————————————

Sensommerens første arrangement var en tur til Tirpitz.

Onsdag d. 12 september 2018, stod medlemmer fra både Branderup og Arrild på bussen med retning Blåvand. Vi skulle på vores årlige udflugt. Denne gang arrangeret  af Arrild. Det var en skøn tur med store oplevelser. På udvejen gjorde vi holdt ved en hytte, hvor den medbragte madpakke blev indtaget. Derefter tre timer på Tirpitz, hvor vi også drak kaffe og spiste lagkage. På hjemvejen spiste vi aftensmad på Brøns Kro, som serverede en dejlig middag.

————————————————————————-

“Ud i det blå” onsdag d. 23. maj 2018

Turen gik til Vester Vedsted, hvor vi så på nyfundne bunkers, som tilhører Ingvard Jensen. Han fortalte og viste rundt. Derefter fik vi vores medbragte kaffe og kage i en hytte i Vester Vedsted.

Så kørte vi ad små veje til Rejsby Sluse, hvor Elna Jensen fortalte om tragedien, hvor 19 personer druknede i en stormflod. Det var et spændende indlæg.

Vi kørte så til Branderup til hytten på Fyrvænget, hvor Anold og Johanne havde dækket op og tændt grillen. Der blev grillet pølser og der var kartoffelsalat til.

20 personer deltog på turen og der kom yderligere 6 personer til spisningen.

Det var en dejlig eftermiddag og vejret var med os.

———————————-

Den 1. maj 2018 besøgte Lokalhistorisk Forening og Pensionistforeningen TV-Syd i Kolding. Vi var ialt 40 deltagere.

To medarbejdere viste os rundt, ligesom vi mødte studieværten Søren Vesterby. Ham kunne vi stille spørgsmål efter aftenens TV-Syd udsendelse. Oplevelsesrig aften

—————————–

Kirsten Nielsen og Birthe Petersen, de to ansvarlige for Kunst og kultur-oplevelser i pensionistforeningen, inviterede til et foredrag med

Merete Pryds Helle, forfatter til bogen; “Folkets skønhed”.

Arrangementet var udbudt af biblioteket i Toftlund, og foregik på Musik og Teaterhøjskolen, ligeledes Toftlund. Så, d. 16. april, klokken 19, mødte 7 tilmeldte personer op ved Aktivcenteret, for at køre sammen til foredraget. En dejlig og hyggelig aften.

————————————————————–

7. marts 2018 – arrangement med Hartvig Dolberg.
Arrild var inviteret, og vi var ialt 38 personer.
Hartvig Dolberg fortalte om sin barndom på landet i en lille by der hedder Bode. Hans budskab er, at det er vigtigt at vi alle fortæller vores historie og at alle familiehemmelighederne kommer for dagens lys, så de ikke sætter sig som f.eks. bitterhed. I hans barndom var der meget tys-tys. Man talte ikke om tingene/problemerne i børnenes påhør.
Han betegnede tiden som en tavshedskultur.

———————————-

 Generalforsamling onsdag d. 7. februar 2018
Efter generalforsamling fortalte Marie Petersen og Verner Bruhn om FREM i Branderup. Historien om købmanden og det store handelsselsskab.
Mange mødte op for at høre om en af Branderups vigtigste personligheder. Vi sad omkr. 45 mennesker i IT rummet.
Senere var foreningen vært for – traditionen tro – en middag. 38 havde meldt sig.
———————————–
Vi skriver januar 2018, og vi havde igen et velbesøgt arrangement i pensionist- og efterlønsklubben.
25 personer mødte op for at høre Lis Mikkelsen fra  Toftlund fortælle om at få en ide, og så omsætte den i en bog.
Bogen  hedder ” Fra Vestergade til Vest fronten.” Bogen fortæller om de faldne i første Verdenskrig som havde deres rødder i  det daværende Toftlund sogn.
Det har været et rigtig stort arbejde at samle materialet sammen.
Lis Mikkelsen, synes vi (bestyrelsen),  er en glimrende fortæller, og hendes fortælling fangede alle.
Der blev serveret sveske torte som Johanne havde lavet  og boller som Erna er så god til at bage.
Rigtig hyggelig eftermiddag.

2018

————————————————————————————–
2017
Årets sidste arrangement.
D. 13. dec. var der Adventsmøde i Aktivcentret, hvor Poul Nissen, Rurup, fortalte om sit liv. Fortællingen havde han bygget op over”De gode gamle dage”.
De gode gamle dage – i overført betydning, vel at mærke. Virkelig en meget gribende fortælling, som alle lyttede intenst til.
Vi var omkring 30 personer.
———————————————————-

Onsdag aften den 15. november er der mødt 47 efterlønnere og pensionister op til en hyggelig aften. Traditionen tro serveres der grønlangkål med tilbehør. Johanne Møller og hendes team har stået for indholdet i  gryderne til alles tilfredshed. Der blev spist rump og stump. Til dessert var der kirsebærtrifli og til sidst kaffe og småkager.

Der opstod i år et luksus problem. Hvor skulle vi sidde og spise.? Ovenpå var der ikke plads nok og ej heller i it lokalet. Så derfor blev der dækket op i forhallen. Det var også ret hyggeligt. Og dejligt med plads.

Kirsten Nielsen fortalte/oplæste annekdoter og bagefter var det Ove Willadssen som have en sød historie at fortælle.

En dejlig og hyggelig aften.

 

——————————————
Den 4. oktober var der igen et velbesøgt arrangement i pensionist og efterlønsklubben, om demens.
Det var Sanne Juhl, datter af afdøde Margrethe og Markus Juhl, som i mange år boede på Tingvej i Branderup, og senere flyttede til Agerskov.
Sanne fortalte om demensen som først ramte Margrethe og et par år senere Markus. Hun fortalte om den måde hun og hendes to søskende havde formået at stå sammen om at hjælpe deres forældre. Sanne fortalte også om, hvordan det er som pårørende at skulle sende sine forældre på plejehjem, da det ikke længere var forsvarligt at have dem boende i hjemmet.
Det var en rørende fortælling.
Der var mødt 30 efterlønner og pensionister op for at høre og hilse på Sanne, som de fleste kendte på forhånd. Der blev serveret kaffe, småkager, boller og æblekage. En hyggelig eftermiddag. Godt det var indendørs, idet efterårsvejret viste sig med silende regn og blæst.
 
 ————————————————–
6. september 2017. Dagen hvor 42 pensionister og efterlønnere fra Arrild og Branderup, tog på vores årlige udflugt.
Klokken 8.45 ankom bussen til Aktivcenteret og dagens første stop var “Søhuset”, hvor vi besøgte glaskunstneren Vibeke Skov´s værksted og atelier. Vi havde taget kaffe og rundstykker med, hvilket faldt i “god jord”.
Klokken 12.15 havde vi bestilt middag på Egebjerg-Hansted forsamlingshus. Her indtog vi en dejlig middag og dessert.
Turen gik videre til Horsens Statsfængsel, hvor der var rundvisning og fortælling om, hvordan de indsatte havde haft det. Vi så også fanger Lorentzens gang som han havde gravet sig ud igennem.
Vi sluttede dagen af med kaffe på Cafe Coxy i Hedensted – og var hjemme i Branderup omkr. klokken 19.

———————————————————-

Så kom dagen hvor vi skulle en tur “ud i det blå”. Turen gik som bekendt til Margrethe og Preben Stenger, som er flyttet til Kalvø. Vejret var super, dejligt varmt og med fuld solskin. Vi sad på deres terrasse og nød udsigten over Genner Bugt, mens Preben fortalte om deres projekt fra begyndelsen til nu.

De er ikke helt færdige endnu. Preben er ved at bygge et hønsehus. Det skal være et kopi af deres eget hus bare i miniformat. Vi fik lov til at se udlejnings værelserne, som er dejlig indrettet. Kaffen blev serveret dels på terrassen og dels indenfor.
Derefter gik/kørte vi til selve Kalvø. Der fik vi en guidet rundvisning af Poul Stenderup. Vi besøgte også det Marietime Museum.
Kl. 17 gik turen hjem til Branderup. Vi hyggede og grillede pølser i pavillonen ved søen. Stemningen var god og det var så dejligt et vejr.
Snakken gik lystigt og stemningen var rigtig god mellem de 24 deltagere. En rigtig fin dag og aften. Sluttede med en aftensang.

—————————————————-

Den 26. april 2017 besøgte vi Damgaard Mølle.
Vi var 19 personer som kørte i private biler til møllen.
Vi startede med boghvedegrød (også kaldet tarre-grød), serveret med saft, hvidtøl, sirup og kanelsukker og ikke at forglemme en smørklat smør.

Der var dækket op i den gamle stald – og grøden smagte dejligt.

Efterfølgende var der rundvisning i den gamle mølle. Vi fik fortalt om boghveden, og om hvordan den blev forarbejdet. Vi kunne gå op i møllen på en smal trappe. Der var en samling af gamle arbejdsredskaber. Vi gik ud på den udvendige gang, svalegangen, derfra var der en god udsigt over området.

Derefter blev der åbnet ind til traktor museet. Der var en samling på godt 30 veteran traktorer, hestevogne og andre arbejdsredskaber.

Vi så også at der arbejdes på nye vinger til møllen. Disse bliver håndlavet. Det store spørgsmål er! Hvorfor bliver der kun lavet 3 vinger? Dette blev livligt diskuteret.

Så var der efterhånden blevet tid til aften kaffen. Igen var der dækket op i den gamle stald og der blev serveret boghvede vafler med syltetøj og flødeskum.

—————————————————————————

Henvisning til Tapio Juhls hjemmeside.

“De gode hensigters tid”
d. 15. marts var vi i Arrild til et meget fint foredrag med Tapia Juhl.

Tapio Juhl er født i Karelen (tidligere en del af Finland) i 1941. Han kom til Danmark i 1943 sammen med sin tre år ældre bror.
På grund af krigene mellem Rusland og Finland 1939 – 1945 blev omkring 80.000 børn i alderen fra et til ni år i det man kaldte ”verdenshistoriens største flytning” sendt til Norge, Sverige og Danmark. Danmark modtog 3.764. Af dem kunne 451 af mange årsager blive i Danmark. – Tapio er en af dem.
Det er den historie, han fortalte. Også om den enestående hjælp enkeltpersoner, organisationer og virksomheder frivilligt ydede for den finske sag.

————————————————-

Fællesspisning i Branderup marts 2017.

Pensionisterne var blevet bedt om at stå for fællesspisningen.
Det blev en travl men hyggelig oplevelse. Først blev der organiseret, købt ind, bagt kage, sat borde op, osv. og klokken 14 på dagen gik køkkenholdet i gang med selve madlavningen. 96 glade mennesker fra hele byen deltog i fællesspisningen.
FLOT OG FORNØJELIGT

 

———————————————

Fra Generalforsamling d. 8. febr. 2017

Efter endt generalforsamling, fortalte Edel og Egon Petz om deres fantastiske tur til Sydamerika. En god fortælling, som vi alle nød. 34 medlemmer havde tilmeldt sig. Klokken 18 spiste vi aftensmad, som bestod af glaseret skinke og flødekartofler, og som dessert fik vi citronfromage.

2017

—————————————-

Det første arrangement i 2017.

44 pensionister og efterlønner mødte op til en hyggelig eftermiddag i Aktivcentret hvor tidligere læge Jürgen S. Schmidt Toftlund fortalte om sit virke på Jutlandia i 1963.

Skibet havde et mandskab på 75 personer og ca. 75 turister / rejsende med om bord. Skibet blev hugget op i 1964, skibet blev bygget på Nakskov skibsværft i 1934.

Der blev vist lysbilleder fra skibet og de lande som skibet lagde til.

Til kaffen blev der serveret boller og brødlagkage.

En god eftermiddag.

————————————————


Set og sket 2016

Onsdag den 14. december kl. 14.30 advents møde i Aktivcentret.

Som altid var bordene pyntet flot. I dag med røde servietter og juledekorationer så den rigtige julestemning kom frem.

Der var fremmødt 19 glade, humørfyldte efterlønner og pensionister, som nød Gløgg / æbleskiver og kløben UHM

Alma bød velkommen og fortalte på festlig vis om de nye vitaminer HS ( hyggelige stunder) .

Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag hvor sognepræst Marianne Zeuthen fortalte lidt om hvordan det er at flytte til Sønderjylland. Derefter en oplæsning om en noget anderledes juletræs indkøb/afhentning.

En dejlig eftermiddag hvor emnet strakte sig fra HS vitaminer, til de kalorier der ikke feder og til de små dyr der er i klædeskabet som på forunderligvis gør tøjet mindre.

Branderup Pensionistforening og efterlønsklub

Ønsker alle en Glædelig Jul

samt et Godt Nytår.

————————————————————————————-

Grønlangkål spisning.

Er det blevet en tradition?
Grønlangkål med alt tilbehør, hamburgerryg, flæsk, kålpølser, brasede kartofler og selvfølgelig rødbeder.

Dertil en øl og en kold snaps.

Til dessert: Citronfromage med flødeskum.

Kaffe og småkager

Det var 32 glade  veloplagte pensionister og efterlønnere som mødte op i Aktivcentret den 16. 11. kl. 18.

Der blev budt velkommen af formanden.

Efter desserten underholdt Agnete med at læse en god og morsom historie op.

Tak for det Agnete.

Vi havde en dejlig og hyggelig aften.

20161116_184745 20161116_184810 20161116_200045

 

——————————————–

Foredrag ved Reza den. 12. oktober 2016

Onsdag den 12. oktober havde vi inviteret Raza til at fortælle om sit liv.

Reza er født i Iran og flygtede derfra. I 1985 bosatte han sig i Toftlund hvor han blev godt modtaget. Det blev en rørende fortælling hvor følelserne kom til udtryk. Der var stor spørgelyst blandt de 19 fremmødte.  Vi siger tak for en dejlig eftermiddag hvor vi nød de hjemmebagte boller og gammeldaws æblekage med flødeskum og gele.

IMG_20161012_160030IMG_20161012_144206IMG_20161012_144136——————————————

Onsdag den 14. september 2016

Sammen med Arrild  Sogns efterløns-  pensionistforening  gik turen i år til Den gamle by i Århus.Vi gik på opdagelse i tidsperioden fra 1974 og derefter tilbage til 1800 tallet. Vores medbragte madpakker spiste vi i madpakkehuset  i Den Gamle By og der fik vi også eftermiddagskaffen. Aftensmaden spiste vi på den Gamle Grænsekro i  Christiansfeld. Vejret var dejligt,  (næsten for varmt). Vi havde en dejlig dag og som billederne viser: Rigtig hyggeligt med god snak og grin.

IMG_20160914_132456 IMG_20160914_144315 IMG_20160914_153456 IMG_20160914_153909 IMG_20160914_154859DSC_6017

——————————————————

Torsdag den 17.03.2016 sammen med Arrild

Foredrag ved Lone Clausen. Emnet var ” Enkeltbillet fra København til Rejsby”.

IMG_20160317_134857 1           IMG_20160317_155957

Der var mødt 39 personer som ønskede at høre Lone Clausen, som fortalte om de vanskeligheder der var ved at vokse op i København, for så senere at blive husmor på en gård i Rejsby.

Det blev en festlig eftermiddag med sang , musik, brødlagkage, boller og en god kop kaffe.

IMG_20160317_142934 1

————————————————–
Generalforsamling 2016
——————————————-
Jakob Thøisen
Set og sket 2015
Grønlangkålspisning 2015
Høstgudstjeneste
Den Fynske Lansby
Kirkegårdsvandring
Skovlotto

 

 
 
 
 
 
Pulserende Magnetfelt- Terapi

Den 13 april havde vi besøg af konsulent, Lone Hessellund fra Herning.

Det var spændene at høre om datastyrede magnetfelter i tæpperne, en styring

der sættes ind, hvor der er brug for det.  Hovedpine, soveproblemer, ledsmerter

og  meget  mere.  Hun havde flere positive udtalelser fra  folk,  som  havde fået

det bedre ved brug af tæpperne.  Karen Ingrid og jeg tog os lige en halv time

på ulden, K.I. faldt vist i søvn, vi lå bestemt også godt.

Yderlig info haves, mail adr. telefon nr.

 

 
 
 

Generalforsamling den 16 febr. 2011.

Ved generalforsamlingen skete der ikke de store ændringer, der var genvalg til alle tre i bestyrelsen,

suppleanter, Gerhard Bredahl genvalgt, og nyvalgt Jytte Larsen, så er vi fuldtallige.

Thorkild Petersen underholdt os med masser af musik, og vi fik sangstemmerne godt rørt.

Eftermiddagen sluttede med god aftensmad, et glas vin eller to, og ingen gik sultne hjem. 24 personer deltog.

Tak for det gode fremmøde, og tak til Thorkild for dejlig musik.

Der spilles og meldes !!! 
De sørgelige rester tælles sammen !!!
Men vi har det dejligt !!!

Ikke mange kunne desværre afse tid til at være med på keglebanen

den 22 sept. Vi havde det ellers ganske hyggeligt, fik sendt nogle kugler

af sted, dog ikke alle lige vellykkede, men så må vi jo prøve igen.

 

Den 11 august 2010, var vi sammen med Arrild Pensionistforening

på  en rigtig  dejlig tur til: Bindeballe Købmandsgård , Nørup kirke

og Vejle Ådal blev besøgt, aftensmad på Mølkjær Kro.

Vejret, ja men det var da bare super fint.

                                      Klar til afgang fra Branderup              Udsigt til Engelsholm slot ved Nørup Sø

 

 
 
Lidt af Branderups blomster!
Den 10 juli 2010. En juli nat i shelter, “Pigetur”.

 

 

Den 06 juli 2010. havde vi en dejlig aften på Krolfbanen i Branderup.

 

  Den 14 april 2010, havde vi besøg af Mariama  Guldagger  som i

ord og billeder tog os med til Senegal.  Mariama  har været Demba

Mansare`s tredje kone og opholdt sig en del år dernede.

Hun er en sprudlende fortæller.

Generalforsamling, den25 februar 2010.

Der var genvalg til alle, så det gik smertefrit.

Underholdningen skulle ha været “Os To” men der kom lige et

afbud, det blev Chr. Petersen fra Løgumkloster der tog over

og vi fik en rigtig hyggelig eftermiddag som sluttede med aftensmad.

Den 14 januar 2010. Startede vi vores møde med at synge:

I sne står urt og busk i skjul .  Der lå en del sne men vi sad lunt og godt

inden døre i Aktiv centeret. Politibetjent Mogens Bollesen fra

Øsby  fortalte   bl.a. om sit arbejde i  Varbergparken.

Adventsmøde  den 2 december 2009.

Traditionen tro blev der serveret gløgg og æbleskiver, kaffe

og kage, vi sang julesalmer og Peter Boyschou  læste og fortalte

lidt om at ønske og om forventningens glæde.

Julebordet var flot pyntet.

Den 18 november 2009

havde vi en rigtig pige eftermiddag. Karen Ingrid

prøvede på at lære os lidt om dekorationer, kranse, bånd og sløjfer,

og det er ikke bare sådan —–  en super dejlig eftermiddag.

Den 7 oktober2009, havde Branderup  Pensionistforening besøg af

Hans Gundersen fra Agerskov, han viste billeder og fortalte om

Familiens 2 år i Californien.

Kommende arrangementer

  • Byfest i Branderup
    • Dato: 06/06/2024 - 09/06/2024
    • Tidspunkt: 00:00