Spring til indhold

Dåsedrengene i Branderup mangler hjælpere.

Vi mangler en eller flere hjælpere til dåsesamling og eller sortering.

I forbindelse med at en af deltagerne har fået andet arbejde med weekend vagter, søger vi herved en eller flere afløser for en fast indsamlingstur. Indsamlingen sker 1 x månedligt og tager gerne et par timer, man er nød til at have kørekort, bil og trailer til rådighed. Når indsamlingen og sorteringen er overstået ved 12 tiden, (altid lørdage), er der gratis spisning med drikkelse til, ikke noget højtideligt som sådan men vi plejer da at vaske hænderne grundigt først, da dåse indsamling ikke er et renligt arbejde. Maden laves af nogle frivillige damer fra området og betales af pantdåse salget. Der er ingen betaling for arbejdet udover at man er med til at støtte lokalsamfundet hvor der er behov for det med overskuddet, sidste år “lavede” vi 60 af de lange til byen.

dåsesortering-sækkene-lagerbeholdning-05-09-091 dåsesortering-og-håndmadder-til-slut-05-09-09dase-lc3a6sning-og-levering-091209

 

   
 

    
    Der indsamles hver måned en 35 m ³ container med aluminiums dåser, dette er på årsbasis ca. 1,2 millioner dåser. Der skal ca. 85 dåser til 1 kg, dette bliver så til ca. 14 ton på 1 år, dåserne koster pt. ca. 4,5 kr pr kg men har i den dyre periode været oppe på godt og vel 7 kr pr kg. Derudover sorteres der jerndåser fra, de bliver solgt sammen med det skrot som også samles sammen i Branderup, dette er dog en helt anden pris, pt. er prisen ca. 50 ør pr kg.

Lidt videoer om “Dåsedrengene”: 
Dåseaflæsning trailer og kassebil
Dåseaflæsning JET bilen 
Dåsesortering 
Dåsesortering med gevinst

Del på Facebook

Kommende arrangementer

  • Sct. Hansaften i Branderup
    • Dato: 23/06/2024
    • Tidspunkt: 19:00 - 19:30